Po 50 g hnedej
zelenej a červenej šošovice
1 lyžica masla
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
325 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
čierne korenie
soľ.
Jednotlivé druhy šošovice osobitne dáme do studenej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň olúpeme cibuľu a cesnak. Cibuľu nasekáme
cesnak prelisujeme. Zmiešame s hnedou šošovicou
1 lyžicou masla
bobkovým listom a asi s 200 ml mäsového vývaru a varíme 3 minúty pri výkone 600 W. Pridáme odkvapkanú zelenú šošovicu a všetko varíme ďalšie 3 minúty pri výkone 600 W. Nakoniec pridáme odkvapkanú červenú šošovicu so zvyšným vývarom a varíme ešte 4 minúty pri výkone 600 W. Šošovicu ochutíme soľou a čiernym korením a zamiešame do nej kúsky masla. Tip: Jednotlivé druhy šošovice potrebujú rôzny čas na to
aby zmäkli. Dĺžka varenia však nezávisí iba od druhu
ale aj od toho
ako dlho bola šošovice namočená. Najistejšie je
ak šošovicu po každej etape ochutnáme a podľa potreby ešte trocha povaríme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.