250 g vareného údeného bôčika
300 g škvariek
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
200 g bravčovej masti
mleté čierne korenie
soľ.
Varený údený bôčik a škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do teplovzdornej misy a zalejeme roztopenou bravčovu masťou. Podľa chuti osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a rozotretým cesnakom. Dobre premiešame a necháme stuhnúť. Natierame na chlieb
pečivo
sendvič alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou cibuľou. Táto nátierka je trvanlivá. Uskladňujeme ju v chladničke.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.