750 g očisteného tuniaka
100 ml oleja
150 g cibule
10 g cesnaku
25 g hladkej múky
rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Očisteného tuniaka nakrájame na podlhovasté kusy. Jednotlivé kusy osušíme
posolíme
okoreníme a potrieme soľou s rozotretým cesnakom. Takto pripravené kusy vložíme do kameninového hrnca a necháme v chladničke 2 až 3 dni uležať. Potom tuniaka opečieme na polovičnej dávke oleja
pridáme rascu a v rúre dopečieme. Tuniaka počas pečenia občas prelievame šťavou. Pečeného tuniaka vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zaprášime múkou
opražíme dočervena
zalejeme potrebným množstvom vody alebo vývaru a varíme 30 minút. Uvarenú šťavu precedíme a podľa potreby dosolíme. K tuniaku podávame rôzne šaláty alebo zemiaky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.