2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave (asi 150 g)
3 vajcia
75 g kyslej smotany
75 g majonézy
100 g paradajok
2 lyžice citrónovej šťavy
12 plátkov toastového chleba
mleté čierne korenie
soľ.
Zelerovú vňať a paradajky umyjeme
osušíme a nakrájame na kocky. Vňať nasekáme nadrobno. Tuniaka zlejeme z nálevu a necháme odkvapkať na site. Zmiešame s kyslou smotanou
citrónovou šťavou
paradajkami
vňaťou
soľou
mletým čiernym korením a necháme odstáť. Vajcia olúpeme a nakrájame na plátky. Plátky rozložíme na 6 toastových chlebov
na ne natrieme tuniakovú zmes. Prikryjeme zvyšnými toastovými plátkami. Spojené plátky dva razy priečne prerežme - dostaneme 4 trojuholníky. Do každého zapichneme špáradlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.