1 menšia sliepka
žalúdok
srdce a pečeň zo sliepky
100 g ryž
3 vajcia
šťava z citróna
Podravka (Vegeta)
soľ.
Rozštvrtenú sliepku vložíme aj s vnútornosťami do osolenej vody a varíme na miernom ohni. Vnútornosti vyberáme podľa toho
ako sa uvaria. Napokon vyberieme slepačie mäso
vykostíme a spolu s vnútornosťami nakrájame na malé kúsky. Vývar precedíme
pridáme umytú ryžu
uvaríme a odstavíme
aby vývar trochu vychladol. Zvlášť vyšľaháme žĺtky s citrónovou šťavou a so soľou. Pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielok
primiešame a za stáleho šľahania vlejeme do polievky. Nakoniec pridáme nakrájané mäso
vnútornosti a ochutíme Podravkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.