4 slané očká
250 g mäkkého tvarohu
2 natvrdo uvarené žĺtky
2 lyžice jogurtu
50 g rastlinného nátierkového masla
1 čajová lyžička horčice
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Do pripravenej misky dáme rozotretý mäkký tvaroh
nátierkové maslo
2 lyžice jogurtu
nasekané (alebo na mäsovom mlynčeku pomleté) slané očká
vidličkou rozotreté uvarené žĺtka
horčicu a soľ podľa potreby. Z takto pripravených surovín dôkladne vymiešame nátierku. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.