Cesto: 175 g hladkej múky
75 g kryštálového cukru
75 g masla
1 vajce
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
Plnka: 500 g tvarohu
150 g kryštálového cukru
3 žĺtky
150 ml oleja
250 ml mlieka
1 vanilínový cukor
1 Zlatý klas
vyšľahaný sneh z 3 bielkov
Všetky suroviny na plnku vyšľaháme na tekutú masu.
Múku
cukor
maslo
vajce a kypriaci prášok spolu vymiešame na tuhé cesto a rukou ho povytláčame vo vymastenej tortovej forme. V predhriatej rúre krátko pečieme asi 5 minút. Plnku vylejeme do tortovej formy
v ktorej je už predpečené cesto.
Všetko pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia
kým povrch torty nebude upečený dohneda. Pred vytiahnutím z rúry pichneme do cesta a presvedčíme sa
či je dosť prepečené.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.