1 vajce
2 žĺtky
150 ml smotany na šľahanie
200 g tvarohu
marhuľový likér
150 g zaváraných marhúľ
3 plátky žlatíny (alebo žlatíny v prášku)
50 g práškového cukru.
Vajce
žĺtky a cukor vymiešame do peny. Pridáme tvaroh a elektrickým šľahačom vyšľaháme krém. Pridáme smotanu a ešte minútu šľaháme. Želatínu necháme napučať vo vode. Asi štvrtinu krému zohrejeme nad parou a vymiešame doň studenú vyžmýkanú žlatínu. Pridáme ju k zvyšnému krému. (Ak použijeme žlatínu v prášku
postupujeme podľa návodu). Krém naplníme do formičiek a odložíme na 2 hodiny do mrazničky. Zatiaľ pripravíme omáčku. Marhule zlejeme a necháme odkvapkať. Dáme do mixéra a s dostatočným množstvom kompótovej šťavy zmes rozmixujeme. Dochutíme likérom
ale s mierou! Formičky s krémom na chvíľu ponoríme do horúcej vody
vyklopíme na dezertný tanier a prelejeme omáčkou. Podávame s biskvitom alebo s piškótami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.