800 g údených husacích stehien a pÅ•s
4 vajcia
300 g bielej fazule
2 zelené papriky
60 g husacej masti
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode. Na druhý deň ju precedíme a dáme do hlinenej nádoby. Husacie stehná a prsia nakrájame na väčšie kusy a uložíme na fazuľu. Nasekanú cibuľu a cesnak opražíme na husacej masti a nasypeme na husacie mäso. Navrch dáme plátky vajec uvarených natvrdo. Papriku zbavíme semien
umyjeme
nakrájame na rozložíme na vajcia. Všetko zalejeme mäsovým vývarom tak
aby prekrýval najvrchnejšiu vrstvu. Nádobu prikryjeme pergamenovým papierom namočeným vo vode
obviažme pevnou niťou
dáme do rúry a pri teplote 160 oC varíme tri a pol hodiny. Podávame horúce.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.