1 bravčové stehno
10 strúčikov cesnaku
5 bobkových listov
1 byľ rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno
bobkové listy rozdrobíme
rozmarín nakrájame a všetko zmiešame so soľou a mletým čiernym korením. Pripravenou koreninovou zmesou potrieme stehno
uložíme ho do hlbokej nádoby a necháme 20 až 25 dní odležať. Ak je stehno hrubšie
zavesíme ho na 2 až 3 dni
aby z neho vytiekla voda. Potom ho uložíme medzi dve dosky a lisujeme
aby v ňom ostalo čo najmenej vody. Stehno opäť potrieme koreninami. Soľ
mleté čierne korenie a cesnak vtlačíme hlboko do mäsa a vyčnievajúcu kosť dobre potrieme cesnakom. Okorenené stehno zavesíme na suché vzdušné miesto a necháme 10 až 11 mesiacov schnúť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.