Bravčové plecia a pečeň obaríme. Slaninu z podbradkov napoly uvaríme a spolu s pľúcami pomelieme na 10 mm mreži. Mäso odvážime a pridáme najemno pomletú kožu ako spojivo - na 1 kg pomletého mäsa 100 g pomletých koží. Všetko premiešame a pridáme veľa cibule upražnej na masti. Koreniny - majorán
voňavé korenie
maggi
mleté čierne korenie
soľ - pridáme podľa chuti. Pri zamiešaní naplníme do hrubých bravčových čriev a varíme vo vode teplej 85 oC. Po uvarení ponoríme do studenej vody a po vychladnutí dáme do udiarne. Úime studeným dymom (len pilinami) asi 3 dni dožlta. Po vyúdení zavesíme do studenej komory. Jaternice dlho vydržia a môžme ich podávať aj ako nárez.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.