300 g údenej krkovičky
250 g suchej bielej fazule
1 cibuľa
20 g hladkej múky
30 g tuku
1 bobkový list
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
2 zrnká nového korenia
3 zrnká čierneho korenia
soľ.
Deň vopred namočíme fazuľu do studenej prevarenej vody. V tej istej vody ju potom uvaríme do polomäkka. Pridáme údené mäso
ktoré sme nakrájali na malé kúsky. Okoreníme celým novým a čiernym korením
bobkovým listom a uvaríme do polomäkka. Na rozpálenom tuku opražíme nadrobno nasekanú cibuľu
zaprášime múkou
opražíme
primiešame mletú papriku
zalejeme trochou studeného mäsového vývaru
primiešame k fazuli a povaríme asi 20 minút. Podľa chuti dosolíme. Jedlo musí byť husté. Podávame s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.