400 g údeného karé
2 zrnká nového korenia
3 zrnká čierneho korenia. Hrachová kaša: 300 g suchého hrachu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
30 g hladkej múky
40 g masti
soľ.
Hrachová kaša: Prebratý suchý hrach umyjeme
zalejeme prevarenou studenou vodou a necháme namočený do druhého dňa. Pred prípravou podľa potreby dolejeme vodou a hrach uvaríme domäkka. Zahustíme bledou zápražkou
ktorú pripravíme z masti
múky a polovice nadrobno nasekanej cibule. Povaríme asi 20 minút a pretrieme cez sito
alebo necháme rozvariť. Podľa chuti osolíme
pridáme rozotretý cesnak a posypeme zvyšnou cibuľou
ktorú sme nakrájali na kolieska a dozlatista opražili. Úené karé uvaríme s celým čiernym a novým korením domäkka. Vykostíme
nakrájame na plátky. Podávame s hrachovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.