1000 g údeného karé (alebo krkovičky)
1 vajce 1 lyžica masla
2 strúčiky cesnaku
3 zrnká čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
1 bobkový list
1 lístkové cesto.
Úené mäso umyjeme a dáme do hrnca s chladnou vodou. Okoreníme čiernym a novým korením
pridáme 1 bobkový list
2 strúčiky cesnaku a uvaríme domäkka. Uvarené mäso vykostíme a necháme úplne vychladnúť. Pripravíme si lístkové cesto
ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vychladnuté mäso posypeme kúskami masla a obalíme lístkovým cestom. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 20 až 30 minút. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo studené s chlebom a čerstvou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.