1 zajac (asi 2000 g)
500 g údenej slaniny
100 ml vínneho octu
200 g mrkvy
1 zeler
1 petržlen
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Očisteného zajaca umyjeme
osušíme
prešpikujeme slaninou a zavesíme na 5 dní do udiarne. Úeného zajaca dáme variť spolu s mrkvou
zelerom
petržlenom
vínnym octom
mletým čiernym korením a soľou. Keď je mäso mäkké
vyberieme ho a necháme vychladnúť. Úeného zajaca podávame s nakladanými uhorkami a paprikami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.