600 g úhora
3 lyžice oleja
150 g mrkvy
1 lyžica masla
1 čajová lyžička sardelovej pasty
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 ml červeného vína
tymian
1 bobkový list
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
celé čierne korenie
soľ.
V rozpálenom oleji opražíme očisteného úhora nakrájaného na kúsky dlhé 7 až 8 cm. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a očistenú mrkvu
podlejeme hydinovým vývarom
osolíme
pridáme rozotretý cesnak
tymian
bobkový list
korenie a všetko udusíme domäkka. Zalejeme vínom
pridáme sardelovú pastu
maslo
zelenú petržlenovú vňať a zohrejeme. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.