4 kúsky úhora po 250 g
100 ml smotany
50 g masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
2 mrkvy
1 malý kúsok zeleru
pár kvapiek worcestrovej omáčky
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
šťava z 2 citrónov
200 ml mäsového vývaru
zväzok zelenej petržlenovej vňate
zväzok medovky
mleté čierne korenie
soľ.
Kúsky úhora osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Opečieme v rozpálenom masle
vyberieme a dáme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle opražíme nasekaný cesnak a očistenú zeleninu nakrájanú na malé kocky. Zalejeme bielym vínom
mäsovým vývarom a smotanou. Primiešame nasekanú medovku
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme kúsky úhora a odkryté pečieme v rúre pri 220 oC asi 15 minút. Posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.