400 g šalátových uhoriek
30 g masti
30 g hladkej múky
250 ml mlieka
2 vajcia a 1 žĺtok
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Šalátové uhorky olúpeme a nastrúhame. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
pridáme mlieko
žĺtok a povaríme. Vychladnutý bešamel premiešame s nastrúhanými uhorkami
osolíme
okoreníme
pridáme petržlenovú vňať a žĺtky. Premiešame a potom zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Zmes dáme do vymastenej nádoby a uvaríme vo vodnom kúpeli alebo upečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.