Jedna 300 až 400 g šalátová uhorka. Hydinový šalát: 250 g vareného (pečeného) mäsa z hydiny
1 menšia hlávka šalátu
40 g údeného syra
2 až 3 lyžičky kečupu
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
soľ.
Šalátovú uhorku umyjeme
prekrojíme po dĺžke na dve polovice a jadrovú dužinu vydlabeme. Uhorku naplníme šalátom. Hydinový šalát: Varené mäso nakrájame na malé kocky
pridáme hlávkový šalát
ktorý sme nakrájali na tenké rezance. Osolíme
okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou. Nakoniec premiešame s kečupom a nastrúhaným syrom
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.