4 menšie šalátové uhorky
200 g hovädzieho mäsa
150 g prerasteného bravčového mäsa
50 g šampiňónov
1 žmľa
2 cibule
1 strúčik cesnaku
1 lyžica mlieka
1 lyžica tuku na vymastenie misy
1 kápia
2 lyžice oleja
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Šalátové uhorky olúpeme
rozkrojíme po dĺžke napoly
dužinu vydlabeme a vnútro osolíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozohriatom oleji
pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a dusíme domäkka. Oba druhy mäsa pomelieme
pridáme cesnak rozotretý so soľou
pomletú žmľu sparenú horúcim mliekom
nakrájanú kápiu a udusené šampiňóny. Všetko okoreníme
poprášime mletou paprikou a premiešame. Pripravenou plnkou naplníme uhorky
vložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy
podlejeme mäsovým vývarom a upečieme domäkka. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.