400 g zadného hovädzieho mäsa
200 g údenej slaniny
4 lyžice oleja
1 cibuľa
50 ml octu
koriander
sladká a štipľavá mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme do misy
osolíme
poprášime sladkou aj štipľavou paprikou
pridáme korenie
koriander a nadrobno nasekanú cibuľu. Dobre premiešame. Z 50 ml vody
octu a oleja pripravíme marinádu
ktorou mäso zalejeme
premiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín. Odležané mäso ponapichujeme na ihlice striedavo s plátkami slaniny
potrieme olejom a ugrilujeme v grile alebo upečieme v dobre vyhriatej rúre. Mäso často obraciame
aby sa rovnomerne prepieklo. Ak je mäso tuhé
vložíme ho do ohňovzdornej misy
podlejeme a dusíme domäkka. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.