400 g hovädzieho mäsa
300 g bravčového mäsa
350 g zelenej papriky
150 g kajmaku
6 strúčikov cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.
Hovädzie a bravčové mäso dvakrát pomelieme
osolíme a okoreníme. Pomleté mäso dôkladne premiešame a necháme 1 hodinu stáť. Potom tvarujeme šúľky dlhé 5 cm a hrubé ako prst. Zelené papriky zo všetkých strán opražíme
pokropíme studenou vodou
prikryjeme obrúskom a odložíme na 1 hodinu. Opečené papriky olúpeme
osolíme a okoreníme. Čevapčiči ugrilujeme. Pred podávaním ich potrieme kajmakom a obložíme pečenými paprikami ochutenými olejom
octom a nasekaným cesnakom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.