3 varené vajcia
2 surové žĺtky
10 g tvrdého syra
100 g paradajok
50 g konzervovaného zeleného hrášku
40 g hustej mliečnej omáčky
60 g mliečnej omáčky so surovým žĺtkom
20 g masla
zelená vňať.
Natvrdo uvarené vajcia rozkrojíme po dĺžke na polovice. Žĺtky vyberieme
rozmiešame s maslom a s ochladenou hustou mliečnou omáčkou. Pridáme soľ
trochu nakrájanej petržlenovej vňate alebo kôpru a surový žĺtok
aby sa zmes dobre spojila. Polovice bielkov naplníme plnkou tak
aby sme sformovali celé vajce. Na okrúhlu misu dáme mliečnu omáčku
do ktorej sme pridali surový žĺtok
na omáčku do kruhu naukladáme plnené vajcia. Povrch vajec posypeme nastrúhaným syrom
mierne pokvapkáme maslom a zapečieme. Pred podávaním do stredu misy navÅ•šime kopček zeleného hrášku uduseného na masle. Vajcia ozdobíme paradajkovou omáčkou
ktorú pripravíme z čerstvých paradajok alebo z paradajkového pretlaku na masle bez múky. Vajcia môžme ozdobiť aj dielikmi čerstvých paradajok opečených na oleji.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.