1. Varianta: Vodu necháme zovrieť
odstavíme a vajcia do nej opatrne vložíme naberačkou
aby sme nerozbili škrupinu. Hrniec zakryjeme a po zovretí varíme ešte 3 minúty.
2. Varianta: Vajcia dáme do chladnej vody a vyberieme ich keď voda začne vrieť.
3. Varianta: Vajcia dáme do vriacej vody
po 1 minúte varu odstavíme a vo vode necháme ešte 5 minút.
Vajcia sa však môžu variť aj bez toho
aby zovrela voda. Vtedy dáme vajcia do hrnca
zalejeme vriacou vodou a vyberieme ich po 2 až 3 minútach. Takto pripravené vajcia majú jemne zrazený bielok a polotuhý žĺtok.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.