1 vajce
300 g tresky (alebo inej ryby) 2 čajové lyžičky kyslej smotany
1 čajová lyžička masla na opražnie chleba
2 čajové lyžičky majonézy
2 krajce chleba
petržlenová vňať.
Vajcia uvarené natvrdo rozkrojíme po dĺžke na polovice. Žĺtok vyberieme. Bielky plníme plnkou z pomletej podusenej ryby (uvarenej v malom množstve vody pod pokrievkou
aby v nej zostali všetky živiny)
kyslej smotany alebo majonézy. Ozdobíme žĺtkom vymiešaným s kyslou smotanou a majonézou. Plnené vajcia dáme na kúsky opražného bieleho chleba natretého zmesou
ktorou sme plnili vajcia a posypeme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.