Do hlinenej šálky (alebo inej vhodnej nádoby) dáme pomleté biele hydinové mäso. Do inej nádoby rozbijeme 6 čerstvých vajec
pridáme niekoľko čajových lyžičiek čerstvej sladkej smotany
dobre rozhabarkujeme a touto masou rozriedime mleté mäso. Pridáme 2 lyžice hustej omáčky a štipku cukru. Pripravenou zmesou naplníme vymastené šálky
povrch uhladíme a natrieme maslom. Šálky poukladáme na plech s teplou vodou a zapečieme v rúre tak
aby neobschli. Vyberieme
polejeme bešamelovou omáčkou prevarenou s nakrájanými šampiňónmi a posypeme nastrúhaným syrom. Potom dáme ešte asi na 6 minút zapiecť do rúry.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.