5 vajec
5 sardiniek (alebo 10 šprotov)
pol lyžice majonézy.
Šproty vyberieme z konzervy
dobre rozotrieme
trocha rozriedime olejom z konzervy a podľa chuti osolíme. Natvrdo uvarené vajcia ochladíme
očistíme a po dĺžke rozkrojíme na polovice. Žĺtky opatrne vyberieme
pozorne prelisujeme a spojíme majonézou so soľou. Polovice bielkov naplníme pripravenými žĺtkami
na ktoré navÅ•šime rybaciu plnku. Vrch ozdobíme majonézou. Na prípravu tohto predjedla môžme použiť aj hotovú šprotovú paštétu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.