200 g ananásu
4 vajcia
1 čajová lyžička maizeny
2 paradajky
10 mladých cibuliek s vňaťou
150 g ryž
1 čajová lyžička sójovej omáčky
1 lyžica oleja
1 lyžica octu
trocha ďumbieru
soľ.
Ryžu pomaly varíme v osolenej vode dovtedy
kým sa všetka voda nevyparí
pričom občas premiešame. 5 malých cibuliek nakrájame nadrobno a podusíme na oleji dozlata. Ananás z konzervy necháme odkvapkať
nakrájame na kúsky
zalejeme octom
pridáme maizenu a pokvapkáme ananásovou šťavou z konzervy. Potom ho pridáme k podusenej cibuľke a spolu prehrejeme na malom ohni asi 10 minút. Do uvarenej ryž zamiešame ananásovú zmes
pridáme sójovú omáčku
ďumbier a olúpané paradajky zbavené jadier a nakrájané na malé kúsky. Vajcia uvaríme natvrdo
olúpeme a prekrojíme napoly. Do stredu väčšej misy uložíme ryžu
na ňu dáme polovičky vajec a ozdobíme mladou cibuľkou aj s vňaťou nakrájanou na prúžky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.