Natvrdo uvarené vajcia ochladíme a očistíme. Tupý koniec vajca odkrojíme tak
aby mohlo stáť na tanieri. Zrelé tvrdé paradajky umyjeme
rozkrojíme na polovice
ktoré zbavíme semien a časti dužiny. Pripravené polovice paradajok osolíme a na 30 minút uložíme na chladné miesto. Z paradajok zlejeme šťavu a uložíme ich na vajcia tak
aby mali tvar klobúčika muchotrávky. Vrch paradajok na niekoľkých miestach ozdobíme bodkami z majonézy. Dno šalátovej misy vyložíme zeleninovým šalátom s majonézou
na ktorý poukladáme vaječné muchotrávky. Namiesto paradajok môžme použiť aj nakladanú sladkú kapiu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.