100 g chudého bravčového mäsa nadrobno nasekaného (alebo pomletého)
6 vajec
1 čajová lyžička ryžového vína (alebo suchého sherry)
50 g čerstvých mladých húb nasekaných na kúsky
1 lyžička svetlej sójovej omáčky
olej
pol čajovej lyžičky cukru
pol čajovej lyžičky čerstvého koreňa ďumbieru
mleté čierne korenie
soľ.
Vajcia ušľaháme
osolíme a okoreníme. Bravčové mäso zmiešame s hubami
vínom
sójovou omáčkou
cukrom a ďumbierom. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti a dobre premiešame. Rozohrejeme panvicu a nalejeme 1 čajovú lyžičku oleja. Pomocou lyžice do oleja vlejeme 2 lyžice ušľahanej vajcovej hmoty a rozotrieme ju na kruh s priemerom 75 mm. Do stredu palacinky položíme 2 čajové lyžičky plnky. Akonáhle spodná strana vajec stuhne
ale povrch je ešte stále tekutý
preložíme palacinku napoly
až vznikne polmesiac a jemne stlačíme okraje k sebe
aby sa spojili. Pražíme asi 4 minúty na miernom plameni
aby sa plnka prepiekla. Zvyšné palacinky upražíme rovnakým spôsobom. Podávame s chilli omáčkou alebo s opražnou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.