100 g nastrúhaného syru
5 vajec
maslo
300 až 400 g špenátu
čierne korenie
soľ.
Špenát uvaríme
precedíme
prelisujeme cez sito alebo nadrobno nakrájame. Zvlášť pripravíme bešamelovú omáčku
ktorú zmiešame so špenátom. Podľa chuti okoreníme a posolíme
pridáme 50 g nastrúhaného syra
po jednom vmiešame žĺtky a všetko rozmiešame. Bielky dobre vyšľaháme metličkou na hustú penu a zmiešame s pripravenou masou. Masu nalejeme na plech (alebo do formy vymastenej maslom)
navrch vsypeme zvyšný syr. V stredne vyhriatej rúre pečieme asi 15 minút. Nákyp podávame horúci v tej nádobe
v ktorej sme ho pripravovali. Dobre pripravený nákyp zväčší svoje objem takmer o polovicu: s tým musíme rátať pri plnení formy. Nákyp môžme piecť aj v malých formičkách (1 formička = 1 porcia).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.