8 vajec
200 g tvrdého syra na strúhanie
1 biely jogurt
4 lyžice tatárskej omáčky
3 strúčiky cesnaku
100 g rastlinného nátierkového masla
nadrobno nasekaná pažítka
soľ.
Do misky na vymiešanie nátierky dáme nastrúhané natvrdo uvarené vajcia
nastrúhaný tvrdý syr
maslo
jogurt
tatársku omáčku
rozotretý cesnak a soľ podľa chuti. Z takto pripravených surovín vymiešame nátierku. Ak by bola príliš hustá
pridáme ešte trochu tatárskej omáčky alebo biely jogurt. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.