6 až 7 vajec
na 1 žĺtok čajová lyžička kryštálového cukru
2 horké mandle
citrónová kôra
soľ.
Žĺtky vymiešame v šálke s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme citrónovú kôru
mandle a soľ. Do penistej masy drevenou vareškou vmiešame ušľahané bielky. Zmes musí byť pevná a nesmie klesať. Masu vložíme do oválnej kovovej nádoby
sformujeme do tvaru štvorca
vyrovnáme povrch a dáme do rúry. Keď omeleta začne ružovieť
vyberieme ju a nožom po dĺžke rozkrojíme tak
aby neklesol stred. Znovu vložíme do rúry
nádobu občas otáčame a pečieme asi 25 minút. Pred dokončením posypeme cukrom
z ktorého sa v rúre vytvorí glazúra
vyberieme a opäť posypeme cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.