4 porcie bravčového karé s kosťou
40 g údenej slaniny
100 g údenej klobásy
100 ml bieleho vína
200 ml smotany
1 paprika
2 paradajky
2 cibule
20 g hladkej múky
mäsový vývar
40 g masti
mletá červená paprika
soľ.
Karé naklepeme
osolíme a opražíme po obidvoch stranách na rozpálenej masti. Mäso odložíme na teplé miesto. Na masti opražíme nakrájanú slaninu a speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Zaprášime mletou červenou paprikou
podlejeme vínom
pridáme opečené karé a dusíme. Počas dusenia pridáme na kolieska nakrájanú klobásu
nakrájanú papriku a paradajky. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Šťavu zahustíme hladkou múkou
povaríme a nakoniec pridáme smotanu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.