200 g bravčového mäsa
150 g hovädzieho mäsa
30 g slaniny
4 lyžice kyslej smotany
1 vajce
1 a pol žmle
20 g cibule
20 g múky na obalenie
10 g masti
20 g cibule do pekáča
20 g masti
10 g hrubej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčové pliecko alebo mäso zo stehna a hovädzie zadné mäso pomelieme a dáme do misy. Pridáme nakrájanú slaninu
soľ
mleté čierne korenie
vo vode namočenú žmľu (dobre rozotretú alebo pomletú)
opražnú nakrájanú cibuľu a vajce. Vymiešanú zmes rozdelíme na rovnaké časti. Na doštičke posypanej múkou urobíme menšie valčeky
obalíme ich v múke a dáme piecť do pekáča na opražnú cibuľu. Zapečené zalejeme vriacou vodou
prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút. Potom ich vyberieme na misu
omáčku precedíme a nalejeme
stále miešajúc
do kyslej smotany s rozmiešanou múkou. Necháme povrieť a nalejeme na valčeky poukladané na mise. Podávame s vyprážanými zemiakovými haluškami alebo s knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.