50 g prerastenej slaniny
4 plátky bieleho chleba bez kôrky
100 g valeriány poľnej
3 lyžice bieleho vína (alebo octu) so sherry
1 lyžica ostrej horčice
1 strúčik cesnaku
6 lyžíc orechového oleja
2 lyžice margarínu
mleté čierne korenie
soľ.
Chlieb nakrájame na kocky. Šalát preberieme
umyjeme a necháme odkvapkať. Ocot rozmiešame s horčicou
trochou soli a korením. Cesnak obielime
prelisujeme a spolu s olejom postupne primiešame do nálevu. Margarín vložíme do nádoby a pri výkone 600 W 1 minútu ohrievame. Pridáme nakrájaný chlieb. Pri výkone 600 W pražíme 2 minúty. Slaninu nakrájame na kocky a v inej nádobke za 4 minúty pri výkone 600 W opečieme dochrumkava. Šalát zmiešame s nálevom. Podávame na tanieri posypané kockami opražného chleba a oškvarkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.