1 vajce
3 žĺtky
500 ml mlieka
250 ml šľahačkovej smotany
1 čajová lyžička maizeny
2 balíčky vanilkového cukru
2 kúsky celej vanilky
1 balíček stužovača šľahačky
110 g cukru. Poleva: 4 lyžice masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
1 malý čerstvý ananás
50 g cukru
2 lyžice drveného čierneho korenia. Ozdobenie: šľahačka
nasekané pistácie
Podľa základného receptu pripravíme vanilkovú zmrzlinu a dáme ju zmraziť. Na polevu ananás olúpeme
hlúb odstránime a dužinu nakrájame na malé kocky. Maslo rozpálime na panvici a skaramelizujeme v ňom cukor. Pridáme drvené zrnká čierneho korenia
krátko opražíme
zalejeme bielym vínom a rozvaríme. Pridáme kúsky ananásu a zohrejeme. Vanilkovú zmrzlinu dáme do misiek
polejeme ananásom
ozdobíme šľahačkou
posypeme pistáciami a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.