Cesto I:  200 ml sladkého mlieka
 300 g polohrubej múky
 30 g droždia
 soľ. Cesto II:  2 vajcia
 100 g masla
 100 g práškového cukru
 vanilkový cukor; maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu. Plnka: 50 g hrozienok
 50 g mandlí.
            
                V teplom mlieku rozmiešame droždie
 pridáme polohrubú múku
 trochu soli a vypracujeme husté cesto. Z cesta vyvaľkáme bochník
 ktorého povrch narežme
 vložíme ho do nádoby s teplou vodou
 prikryjeme vrchnákom a dáme vykysnúť.  Medzitým si pripravíme druhé cesto. Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom
 postupne pridáme zmäknuté maslo a všetko spolu vymiešame do peny. Keď prvé cesto vykysne a svoj objem zdvojnásobí
 necháme ho odkvapkať
 preložíme do inej misy
 pridáme druhé cesto a dobre spolu spracujeme. Cesto musí byť hladké
 aby sa nelepilo na ruky. Nakoniec pridáme očistené hrozienka a nasekané olúpané mandle (namiesto mandlí môžme použiť aj orechy alebo oriešky). Cesto dáme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou
 prikryjeme obrúskom a dáme vykysnúť. Vykysnutý chlebík pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 30 minút.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.