Cesto: 6 žĺtkov
10 bielkov
250 g masla
200 g čokolády na varenie
120 g múky
250 g práškového cukru. Plnka: 150 ml šľahačky
500 g gaštanov
100 g práškového cukru. Poleva: 140 g masla
100 g čokolády na varenie
140 g práškového cukru.
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridáme žĺtky a nastrúhanú čokoládu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh
ktorý spolu s múkou vmiešame do masy. Tortovú formu vymastíme maslom
pomúčime a vylejeme do nej cesto. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 oC. Upečený tortový korpus necháme vychladnúť. Medzičasom si pripravíme plnku. Šľahačku ušľaháme s cukrom a zmiešame s uvarenými
olúpanými a prepasírovanými gaštanmi. Tortový korpus prekrojíme na dvoje a potrieme plnkou. Nakoniec si pripravíme polevu. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny
primiešame rozpustenú čokoládu a polevou polejeme povrch torty.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.