1000 g špičky z hovädzieho stehna
petržlen
mrkva
zeler
pór
1 cibuľa
2000 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Umyté mäso vložíme do vriaceho vývaru a keď vývar začne vrieť
plameň stíšime. Mäso varíme odokryté na najslabšom plameni. Počas varenia osolíme a okoreníme. Petržlen
zeler
mrkvu a pór očistíme
nakrájame a pridáme k mäsu. Očistenú
na kolieska nakrájanú cibuľu spolu s bobkovým listom pridáme po 1 hodine varenia. Mäkké mäso vyberieme
nakrájame na úhľadné rezy
urovnáme ich na zohriatu misu
trocha zalejeme čistým vývarom a štedro posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s rozličnou čerstvou alebo konzervovanou zeleninou
teplými a studenými omáčkami alebo s jablkovým chrenom a so zemiakmi. Z vývaru môžme pripraviť chutnú a výživnú polievku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.