1200 g rýb na varenie
200 ml bieleho vína
1 cibuľa
80 ml octu
750 ml mäsového vývaru
pol citróna
2 bobkové listy
1 čajová lyžička borievok
pár klinčekov
1 čajová lyžička celého čierneho korenia.
Rybu umyjeme pod tečúcou vodou. Do hrnca nalejeme mäsový vývar
ocot
biele víno a zohrejeme. Cibuľu prešpikujeme bobkovými listami a klinčekmi. Spolu s citrónom a celým čiernym korením pridáme do vývaru a varíme asi 5 minút. Vložíme rybu a na miernom ohni dovaríme. Podávame s cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.