450 g ryž
2 lyžice oleja
štipka soli.
Zoberieme ktorýkoľvek druh ryž s dlhými alebo strednými zrnkami. Prepláchneme ju 5 krát vo vode a potom prilejeme toľko studenej vody
aby siahala 2.5 cm nad povrch ryž. Pridáme soľ a olej a uvedieme do varu. Raz ju zamiešame
prikryjeme a zvoľna varíme asi 7 minút
až sa voda celkom vsiakne. Odstavíme ju z plameňa a podávame. Varená ryža by mala byť nadýchaná
ale mala by mať dosť vlahy okolo zrniek
aby sa dala ľahko naberať jedacími paličkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.