500 g špargle
125 ml vody
trochu cukru
štipka soli.
Špargľu olúpeme
odstránime končeky
umyjeme a dáme do nádoby. Pridáme vodu
soľ a cukor. Prikryjeme a dusíme 8 minút pri výkone 600 W. V polovici dusenia prevrátime. Špargľu necháme prikrytú tiahnuť ešte 2 minúty. Tip: Dĺžka tepelnej úpravy špargle závisí od kvality a hrúbky. Pred podávaním sa presvedčíme
či je dosť mäkká
a podľa potreby ju ešte 1 až 2 minúty podusíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.