Úenú šunku s kosťou
pripravenú na pražský spôsob
vložíme do vriacej vody
pričom dávame pozor
aby neležala kožou na dne. Ak varíme viac kusov naraz
ľahšie kusy dávame navrch. Po 5 minútovom vare znížime teplotu na 90 oC a varíme asi 1 hodinu. Potom ďalšie asi 2 hodiny udržiavame teplotu na 85 oC a necháme teplotu klesnúť
nie však pod 80 oC. Či je šunka správne uvarená
zistíme vpichnutím drievka do stredu (nepicháme však zbytočne
aby nevytiekla šťava). Ak je šunka uvarená správne
nesmie byť mastné mäso príliš mäkké alebo porušené a kosti (kolenová a krížová) nesmú príliš vyčnievať. Šunku opláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť kožou navrch. Ak šunku takto pozorne varíme
je dosť uvarená a veľmi šťavnatá.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.