500 g sušenej tresky
500 g zemiakov
200 ml olivového oleja
1 lyžica medu
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
pol viazaničky petržlenovej vňate
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.
Sušenú tresku namočíme na 24 hodín do studenej vody
aby zmäkla. Potom ju naklepeme
uvaríme a vykostíme. Stiahneme z nej kožu
mäso nakrájame na väčšie kusy
opečieme na rozpálenom oleji a vyberieme. Na oleji po opekaní opražíme dozlata cibuľu nakrájanú na kolieska. Opražnú cibuľu dáme do hrnca a ukladáme na ňu striedavo vrstvy tresky a zemiakov nakrájaných na plátky. Najvrchnejšiu vrstvu posypeme nasekaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Pridáme bobkové listy
osolíme a okoreníme. Zalejeme vodou a na miernom ohni varíme 1 hodinu. Občas hrncom potrasieme
ale nemiešame vareškou. Tresku možno variť aj s prídavkom 1 lyžice medu
aby získala jemnejšiu chuť. Najlepšia je treska pripravená v hlinenej nádobe.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.