1000 g bravčového mäsa
4 až 5 kyslých uhoriek
štvrť cibule
1 surové vajce
1 vajce uvarené natvrdo
1 žmľa
mleté čierne korenie
soľ. Moridlo: mrkva
petržlen
štvrť kalerábu
štvrť zeleru
pol cibule
1500 ml vody
100 ml octu
4 bobkové listy
10 zrniek čierneho korenia
pol lyžice soli.
Nakrájané bravčové mäso osolíme
okoreníme a posypeme malým množstvom nakrájanej cibule. Do toho pridáme surové vajce a jednu namočenú žmľu
nakrájanú nadrobno. Dobre premiešame a sformujeme do valca. Do vnútra dáme vajce uvarené natvrdo a nakrájané kyslé uhorky (môžu byť aj celé). Potom zabalíme do servítky a vložíme do moridla. Po vybratí z moridla varíme asi 1 hodinu. Po vychladnutí nakrájame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.