400 g hovädzieho mäsa
2 mrkvy
1 menší karfiol
2 mladé póry
pol zeleru
1 cibuľa
1 klinček
3 zrnká čierneho korenia
soľ.
Mäso umyjeme a vcelku dáme do osolenej chladnej vody. Varíme 1 hodinu. Potom pridáme očistenú cibuľu
nakrájanú mrkvu
zeler
pór
klinček a korenie. Neskôr pridáme očistený a na ružičky rozobratý karfiol. Všetko uvaríme domäkka. Mäkké mäso vyberieme na tanier
nakrájame na plátky a obložíme uvarenou zeleninou. Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou. Môžme podávať aj s rôznymi omáčkami - paradajkovou
citrónovou a podobne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.