1000 g stredných alebo veľkých surových kreviet aj s kruniermi. Omáčka: 2 lyžice tmavej sójovej omáčky
3 lyžice svetlej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
2 nadrobno nakrájané jarné cibuľky
1 červená chilli paprička zbavená semien a najemno nakrájaná
4 lyžice horúceho oleja
1 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nakrájaného
soľ.
Prísady do omáčky zmiešame dokopy. Krevety umyjeme a osušíme. Dáme ich do drôteného košíka a ponoríme do veľkej nádoby s vriacou osolenou vodou. Varíme asi 12 minút
necháme odkvapkať a podávame horúce s malými miskami omáčky na namáčanie.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.