2 hovädzie jazyky (alebo bravčové)
100 g paradajok
120 g zemiakov
100 g mrkvy
70 g zeleru
70 g petržlenu
100 g cibule
soľ.
Jazyk umyjeme pod tečúcou vodou a vložíme do hrnca so studenou vodou. Vodu s jazykom osolíme a varíme asi 2 až 3 hodiny spolu so zelerom
cibuľou
mrkvou a petržlenom (zeleninu pred varením nakrájame nadrobno). Asi 30 minút pred dovarením pridáme do vývaru ešte paradajky a zemiaky. Uvarený jazyk z vývaru vyberieme
ponoríme do studenej vody a olúpeme. Nakrájame na tenké plátky. Podávame s chlebom a horčicou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.