1 väčší karfiol
2 vajcia
soľ. Pažítková majonéza: 100 g majonézy
2 lyžice smotany
citrónová šťava i kôra
cukor
1 viazanička pažítky
soľ.
Očistený a umytý karfiol uvaríme v osolenej vriacej vode. Uvarený precedíme
polejeme pripravenou pažítkovou majonézou a posypeme natvrdo uvarenými a nadrobno nasekanými vajíčkami. Pažítková majonéza: Majonézu zjemníme smotanou
osolíme
osladíme
pridáme podľa chuti citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru a nakoniec primiešame nadrobno nakrájanú pažítku. Vývar z karfiolu môžme použiť do polievky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.